• Промотивен настан за потпишување на Меморандум за соработка
  Промотивен настан за потпишување на Меморандум за соработка
  На 26 октомври, во просториите на ТЦЦ Гранд Плаза Хотелот, се одржа промотивен настан за потпишување на Меморандум за соработка за поддршка на практикантска работа на учесниците од проектот на УСАИД за Социјална инклузија преку технологија...
 • Враќање на довербата во изборниот процес 2
  Враќање на довербата во изборниот процес 2
  Враќањето на довербата во изборниот процес 2 е продолжение на сличниот проект кој беше спроведен претходно. Проектот е финансиран од фондацијата НЕД и Амбасадата на САД во Македонија и има за цел да ја зголеми свеста за изборниот процес во Македонија, внесувајќи поголема доверба во целиот изборниот процес...
 • Регионалната платформа за слобода на медиумите и безбедност на новинарите
  Регионалната платформа за слобода на медиумите и безбедност на новинарите
  Фондацијата „iVote” создаде онлајн платформа како клучна алатка на Регионалниот систем за рано предупредување и спречување на напади кон новинари. Платформата обезбедува пристапен начин за пријавување насилство (преку копчето „пријави насилство“) и може да пребарува во базите на податоци на напади на 6те регионални центри.