Промотивен настан за потпишување на Меморандум за соработка за поддршка на практикантската работа на учесниците дел од СИТ проектот

На 26 октомври, во просториите на ТЦЦ Гранд Плаза Хотелот, се одржа промотивен настан за потпишување на Меморандум за соработка за поддршка на практикантска работа на учесниците од проектот на УСАИД за Социјална инклузија преку технологија. На настанот свое обраќање имаа министерката за труд и социјална политика Мила Царовска, директорот на Државен инспекторат за труд Алајдин Хавизу и претставникот на УСАИД Македонија Едвард Гонзалес. Меморандумот за поддршка на практикантска работа…

Медиумска кампања за едукација на јавноста на тема на изборите и изборните процеси

Во пресрет на локалните избори во Македонија закажани за 15ти октомври 2017 година, фондацијата iVote стартуваше медиумска кампања за едукација на јавноста на тема на изборите и изборните процеси. Кампањата стартуваше на 3ти октомври и ќе трае се до вториот круг на локалните избори. Целта на кампањате е подигање на свеста за изборните процеси кај граѓаните во република Македонија, и со самото тоа, влевање на поголема доверба во самите изборните…

Инклузивен ИТ сектор во Македонија

Работилницата Инклузивен ИТ сектор во Македонија е дел од проектот на УСАИД за Социјална инклузија преку технологија, а се имплементира од страна на Фондацијата „иВоте“, во партнерство со Здружението на граѓани „Отворете ги прозорците“ и „Здружението на младинци и студенти со хендикеп“.             Проектот на УСАИД за Социјална инклузија преку технологија е насочен кон поддршка на младите луѓе со различен вид на попреченост да станат дел од пазарот на труд,…