• Проект за социјална инклузија преку технологија
  Проект за социјална инклузија преку технологија
  Главната цел на проектот е да им помогне на младите лица со попреченост да станат дел од работната сила особено во брзо растечкиот ИТ сектор и да им помогне на огранизациите кои работат со лицата со попреченост да ги подобрат вештините за вработување на младите лица со попреченост...
 • Успешно завршен проект на фондацијата „иВоте“ и отварање на првиот центар за поддршка...
  Успешно завршен проект на фондацијата „иВоте“ и отварање на првиот центар за поддршка...
  Проектот на УСАИД за Социјална инклузија преку технологија имплементиран од фондацијата „иВоте“ на 7 март организираше завршен настан за успешно затварање на проектот и официјална промоција на ХабИТ...
 • Фондацијата „иВоте“за прв пат стана национален партнер на „Недела на дигитални вештини 2018 год.“!
  Фондацијата „иВоте“за прв пат стана национален партнер на „Недела на дигитални вештини 2018 год.“!
  Дали знаете што е тоа „Недела на дигитални вештини“? -Тоа е годишна дигитална охрабрувачка кампања која поврзува 100 000 луѓе од Европа...
 • Промотивен настан за потпишување на Меморандум за соработка
  Промотивен настан за потпишување на Меморандум за соработка
  На 26 октомври, во просториите на ТЦЦ Гранд Плаза Хотелот, се одржа промотивен настан за потпишување на Меморандум за соработка за поддршка на практикантска работа на учесниците од проектот на УСАИД за Социјална инклузија преку технологија...
 • Враќање на довербата во изборниот процес 2
  Враќање на довербата во изборниот процес 2
  Враќањето на довербата во изборниот процес 2 е продолжение на сличниот проект кој беше спроведен претходно. Проектот е финансиран од фондацијата НЕД и Амбасадата на САД во Македонија и има за цел да ја зголеми свеста за изборниот процес во Македонија, внесувајќи поголема доверба во целиот изборниот процес...