Експертите од фондацијата „иВоте“ ќе дејствуваат како обучувачи и ментори како дел од новата иницијативна мерка за вработување со цел да им помогнат на 120 невработени луѓе со попреченост да ги остварат своите соништа и да основаат свој бизнис до крајот од следната година.

Започнато од Министерството за труди социјална политика, Агенцијата за вработување и Програмата за развој на Обединетите Нации (УНДП), мерката за самовработување на лицата со попреченост ќе работи за да ги интегрира невработените луѓе со попреченост на пазарот на трудот обезбедувајќи им ја потребната прилагодена поддршка за да започнат сопствен бизнис.