Успешно завршен проект на фондацијата „иВоте“ и отварање на првиот центар за поддршка на млади лица со попреченост ХабИТ!

Проектот на УСАИД за Социјална инклузија преку технологија имплементиран од фондацијата „иВоте“ на 7 март организираше завршен настан за успешно затварање на проектот и официјална промоција на ХабИТ, првиот центар во Македонија и во регионот што ќе нуди услуги на млади лица со попреченост и ќе ги оспособи да можат да започнат кариери во ИТ секторот. Исто така, центарот ќе обезбедува услуги за компании за да ја зголемат пристапноста на…

Повик до сите организации! Бидете дел од моментот кога цела Европа испраќа иста порака во исто време!

Регистрирајте се на овој линк и поддржете ја кампањата „Недела на дигитални вештини 2018 год.!“ Фондацијата „иВоте“ како национален партнер на „Недела на дигитални вештини 2018 год.! ве повикува да станете дел од оваа кампања! Ова е годишна дигитална охрабрувачка кампања која поврзува 100 000 луѓе од Европа на постоечки онлајн и офлајн настани обидувајќи се да влијае на дигиталната трансформација и нејзините ефекти. Кампањата ги охрабрува луѓето да ги…

Фондацијата „иВоте“за прв пат стана национален партнер на „Недела на дигитални вештини 2018 год.“!

Дали знаете што е тоа „Недела на дигитални вештини“? – Тоа е годишна дигитална охрабрувачка кампања која поврзува 100 000 луѓе од Европа на постоечки онлајн и офлајн настани обидувајќи се да влијае на дигиталната трансформација и нејзините ефекти. Ние сме многу горди што изјавуваме дека фондацијата „иВоте“ како нов член на „ALL Digital“ за прв пат ќе биде национален партнер на „Недела на дигитални вештини 2018 год.“. Повеќе информации…