Медиумска кампања за едукација на јавноста на тема на изборите и изборните процеси

Во пресрет на локалните избори во Македонија закажани за 15ти октомври 2017 година, фондацијата iVote стартуваше медиумска кампања за едукација на јавноста на тема на изборите и изборните процеси. Кампањата стартуваше на 3ти октомври и ќе трае се до вториот круг на локалните избори. Целта на кампањате е подигање на свеста за изборните процеси кај граѓаните во република Македонија, и со самото тоа, влевање на поголема доверба во самите изборните…

Инклузивен ИТ сектор во Македонија

Работилницата Инклузивен ИТ сектор во Македонија е дел од проектот на УСАИД за Социјална инклузија преку технологија, а се имплементира од страна на Фондацијата „иВоте“, во партнерство со Здружението на граѓани „Отворете ги прозорците“ и „Здружението на младинци и студенти со хендикеп“.            Проектот на УСАИД за Социјална инклузија преку технологија е насочен кон поддршка на младите луѓе со различен вид на попреченост да станат дел од пазарот на труд, посебно…

Промотивен настан на УСАИД за проектот ֦Социјална инклузија преку технологија֞

На 2 фебрувари, 2017 год.,четврток, фондацијата „иВоте“(iVote Foundation), главниот спроведувач на проектот финансиран од УСАИД за Социјална инклузија преку технологија беше домаќин на промотивен настан за да се информира јавноста и медиумите за активностите на проектот.Проектот на УСАИД за Социјална инклузија преку технологија е спроведен од фондацијата „иВоте“(iVote Foundation) во соработка со граѓанската огранизација „Отворете ги прозорците“ и „Здружението на студенти и млади со попреченост“ во Македонија. Главната цел на…