Дали другите знаат за кого сум гласал?

– Никој не може да дознае за кого си го дал својот глас, освен ако ти самиот не кажеш. Ако некој ти кажува дека знае како си гласал, тоа го прави со цел да те заплаши или за да дознае за кого си гласал. Гласачкото право е еднакво со правото на слобода. Не си го одземај, не потпаѓај на уцени, закани и недоверба.