Дали некој има право да ми го побара моето гласачко ливче?

– Додека гласаш, никому не му е дозволено да гледа во твоето гласачко ливче, да проба да го обележи, ниту пак да те принудува да го отвориш пред да го ставиш во гласачката кутија. Секој ваков обид веднаш пријави го.